TECNOLOGIA
Mèdia 05/09/2012

Apple presentarà l'iPhone 5 el 12 de setembre

Joan Callarissa
2 min
Apple avança al setembre la presentació de l'iPhone per la pressió de les seves competidores.

BARCELONA.Apple va fer pública ahir la data del seu pròxim esdeveniment mediàtic. El dimecres 12 de setembre és el dia en què està previst que l'empresa tecnològica doni a conèixer la seva nova versió de l'iPhone, que ja han batejat com a iPhone 5.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Apple ha enviat a la premsa especialitzada en tecnologia una breu invitació en què es veia el número 12 sota un encapçalament en què es podia llegir: "És gairebé aquí".

L'ombra del 12, a més, apareixia modificada de tal manera que prenia la forma d'un 5, cosa que suggereix que, com ja s'esperava, Apple utilitzarà aquesta presentació -que tindrà lloc a San Francisco, als EUA- per revelar les característiques del seu últim telèfon.

Des del juliol es rumorejava que el 12 de setembre seria la data escollida per l'empresa de Steve Jobs per descobrir les novetats de l'iPhone 5, però la confirmació per part de la companyia no s'havia produït fins ara. Tot i que a hores d'ara encara no se'n sap res, els rumors que corren per la xarxa des que va aparèixer el 4S no deixen cap detall en l'aire.

Entre les novetats que podria incorporar l'aparell hi ha una pantalla més gran, un processador més ràpid i millores a la càmera. Tot i això, mida, pes, rapidesa i qualitat de la càmera són algunes de les característiques que cada temporada entren a les travesses dels experts seguidors de la marca tecnològica.

La pressa que afegeixen a l'empresa de la poma competidores com Samsung els ha fet avançar aquesta data del tradicional mes d'octubre a mitjans de setembre. A més, mitjans especialitzats han publicat que entre la presentació a San Francisco i la posada a la venda passarien només 9 dies.

Pel que fa a les vendes, l'analista Craig Berger assenyalava a l'agost que se'n vendran 250 milions d'unitats, tants com de tots els models d'iPhone anteriors junts. Això reportaria a la companyia 144.000 milions de dòlars de benefici. La xifra convertiria el giny en un "autèntic tsunami", adverteix Berger.

stats