Televisió
Mèdia 31/08/2011

Mònica Terribas: "'Els matins' són el repte de la nova temporada"

La directora de TV3 mostra la seva "confiança" en el nou equip del programa, que s'estrenarà dilluns, i admet que la manca de recursos ha obligat a programar "un estiu més feble"

Redacció
3 min
Mònica Terribas

BarcelonaLa directora de TV3, Mònica Terribas, creu que el nou equip d'Els matins, que dilluns estrenarà la nova temporada del programa, és "molt sòlid", i ha assegurat que s'han canviat "moltes coses" del programa "per continuar sent líders i el referent del matí". Terribas ha qualificat aquesta nova temporada de l'espai com "el repte de la temporada", i ha destacat que la nova presentadora, Ariadna Oltra, "és un valor molt segur, molt provat". En aquest sentit, ha destacat que una de les funcions de la televisió pública és "construir nous referents", i ha apuntat que si no s'apostés pels nous talents, "el que se'n diu 'innovació', que és el que la gent espera de nosaltres, no es produiria mai, i sempre acabaríem recorrent a les mateixes cares i a les mateixes propostes".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entrevistada a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, Terribas s'ha mostrat conveçuda que igual que "hi va haver vida després del Francino, després del Puyal, després que el Miquel Calçada decidís no fer, de moment, més Afers exteriors", també n'hi haurà, ara, després de la marxa de Josep Cuní a 8TV. "El Cuní ha donat set anys molt intensos al matí a TV3, era una figura periodísticament important, però vull deixar ben clar que l'agraïment és infinit, les esperances que una televisió privada en català funcioni també, però la confiança en el nou equip d'Els matins també", ha sentenciat Terribas.

A més d'Els matins, la directora de TV3 s'ha referit a l'inici, també dilluns, de les noves temporades de La Riera i de Divendres, i ha assegurat que li fa "molta il·lusió" el retorn de La sagrada família i El convidat. L'espai que presenta Albert Om, igual que d'altres com Polònia, Crackòvia i l'APM? han aconseguit, diu, que l'endemà la gent en parli, fet cada cop menys habitual per la multiplicació de l'oferta televisiva. Pel que fa a les novetats a principis del 2012, Terribas ha destacat especialment les sèries Kubala, Moreno i Manchón i El gran nord, i també minisèries com Tornarem o Barcelona, ciutat neutral. A més, s'ha mostrat satisfeta per la capacitat de TV3 de consolidar espais de "reflexió i anàlisi", com 30 minuts, Banda ampla i Àgora, en un moment en què "estan desapareixent de les graelles de les cadenes generalistes".

Menys recursos

La directora de TV3 ha parlat també de la necessitat de mantenir una programació de qualitat amb menys recursos i una situació financera "complexa", i ha admès: "Hi ha molta gent que ha trobat a faltar coses aquest estiu, però no tenim diners i la nostra obligació era administrar-los amb molta prudència. Ens hem hagut d'arriscar amb un estiu més feble que els altres".

Segons Terribas, "el país ha de prioritzar que es garanteixin el benestar social, l'educació i la sanitat", però alhora "els mitjans públics han de continuar sent forts i líders", ja que "cap operador privat" oferiria, diu, els mateixos serveis que TV3. En aquest sentit, ha defensat també la necessitat de mantenir el doble finançament –públic i a través de la publicitat– tant a TV3 com a Catalunya Ràdio, ja que d'aquesta manera "el ciutadà ha de contribuir menys per mantenir un servei potent i líder" però alhora permet que els mitjans estiguin al costat de les empreses catalanes que s'hi volen anunciar perquè "se senten partícips dels valors" que defensen.

En matèria de retallades, Terribas ha valorat molt positivament que els treballadors de TV3 decidissin "voluntàriament" rebaixar-se el sou un 5%, i ha explicat que, per ajustar-se a un pressupost inferior, "s'està produint internament tot el que es pot, per sobre del 70%", s'han ajustat les "dinàmiques internes" i s'està traient el màxim rendiment de tots els recursos disponibles, sense que això suposi, per exemple, deixar d'enviar corresponsals a llocs on s'estiguin produint notícies destacades.

La directora de TV3 ha defensat també l'aposta de la televisió pública per la Champions, que a partir del 2012 tindrà "menys costos" perquè s'ha "renunciat a l'exclusivitat" i s'emetrà simultàniament amb TVE, i per la Fórmula 1, ja que "l'afició pel motor en aquest país és molt sòlida".

Per acabar, Terribas s'ha referit a les emissions de TV3 al País Valencià: "El nostre desig és que tots els canals de TV3 es puguin veure al País Valencià. Això ha de ser aquest any". Segons ella, "no té sentit" que els valencians no puguin veure la televisió catalana, i ha posat l'exemple dels nens que no poden seguir el canal Super3. Terribas ha recordat que la posició de TV3 "sempre ha estat que Canal 9 es veiés a Catalunya", però que "ells van deixar d'enviar el senyal". Malgrat tot, veu amb optimisme les declaracions del nou president valencià, Alberto Fabra, en què mostrava la seva voluntat "d'arreglar" la situació.

stats