Televisió
Mèdia 17/02/2011

Picabaralla entre Telecinco i TVE pels drets de la Champions

Telecinco ha denunciat l'ens públic perquè considera que vulnera la llei en licitar per l'emissió de la competició. La corporació es defensa

Albert Castellví
2 min

BarcelonaDesprés que Digital+ aconseguís fa quinze dies els drets d'emissió de la Lliga de Campions a Espanya entre els anys 2012 i 2015, la resta de cadenes es barallen ara per poder oferir l'únic que queda per adjudicar: l'emissió en obert d'un partit dels dimarts en cada jornada de la competició. Hi opten la majoria de cadenes, però les privades consideren que Televisió Espanyola s'hauria de retirar de la cursa, ja que la seva condició d'empresa pública l'exclou de la subhastat d'aquests drets.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per això, ahir Telecinco va presentar una denúncia contra l'ens públic davant la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions, en considerar que incompleix la llei de finançament de RTVE i la llei general de la comunicació audiovisual "en presentar una segona oferta" per aquests drets "tot i saber que altres operadors privats havien presentat igualment propostes per la seva adquisició". En la seva reclamació, Telecinco recorda que la llei de finançament de l'ens especifica que RTVE no pot "sobrecotitzar davant de competidors per drets sobre continguts de gran valor comercial". D'altra banda, la llei de la comunicació audiovisual recull que els operadors públics de televisió no poden "utilitzar la compensació pública per licitar continguts de gran valor en el mercat audiovisual".

A més, Telecinco reclama que, de la mateixa manera que "s'imposen als operadors privats contraprestacions per la prohibició a RTVE d'emetre continguts publicitaris, s'han d'imposar contrapartides a RTVE per no distorsionar els principis de la competència".

Davant d'aquestes acusacions, TVE ha fet públic un breu comunicat en què defensa el seu dret a "optar a mantenir uns drets esportius que ja té actualment", i assegura que ho fa "ajustant-se a la llei". Segons la corporació pública, "en el compliment de la seva obligació de servei públic ha d'emetre esdeveniments esportius d'interès general", i recorda que, a partir de la temporada 2012-2013, les cadenes autonòmiques deixaran d'emetre un partit el dimecres, motiu pel qual "TVE ha decidit optar als drets per oferir en obert el del dimarts".

La cadena pública afegeix que l'oferta per aconseguir aquests drets s'ha fet conjuntament amb TV3 i "sempre en el marc de la llei", i considera que la denúncia de Telecinco "no pot tenir cap altre objectiu que alterar i pertorbar el desenvolupament d'un procés d'adquisició de drets esportius que transcorre amb tota normalitat en les seves diverses fases i en què les ofertes que es presenten són secretes, per la qual cosa difícilment es pot sobrelicitar".

stats