Twitter
Mèdia 31/01/2011

Una campanya a Twitter demana que el baròmetre d'opinió pública pregunti sobre la independència

L'objectiu és que s'inclogui aquest punt als sondejos oficials de la Generalitat. S'hi han unit més de 300 persones en sis dies

Albert Castellví
1 min

Barcelona"Demanem a @joanaortega que el baròmetre d'opinió política pregunti directament sobre la independència". Aquest és el missatge que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha rebut ja més de 300 vegades al seu compte de Twitter des de divendres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una campanya iniciada la setmana passada pel blogaire Xavier Mir, que pretén que els sondejos oficials que elabora cada tres mesos la Generalitat pregunti directament als ciutadans què votarien en un hipotètic referèndum oficial sobre la independència. Segons l'impulsor de la campanya, "aquest canvi no tindria cap cost econòmic i permetria fer el seguiment del suport a la independència i detectar en quin moment deixa d’haver-hi risc de fractura social".

Tot i que ja fa prop d'una setmana que la campanya està en marxa, ha estat en les últimes hores quan més ràpidament han començat a augmentar els suports a la xarxa, i aquest migdia ja eren més de 300 els tuitaries que l'havien piulat. Entre aquests s'hi troben, per exemple, l'expresident del Parlament, Ernest Benach, que s'hi va adherir diumenge a la nit. De moment, Joana Ortega no s'hi ha pronunciat, però la creixent pressió a Twitter podria obligar-la a dir-hi alguna cosa en breu.

stats