Televisió
Mèdia 17/05/2011

Vasile compara el conseller delegat de La Sexta amb Gaddafi

Creix la tensió entre les privades per decidir qui ha de ser el futur president d'Uteca

Redacció
2 min

Barcelona"Contreras a Uteca és com si Gaddafi fos el president de l'OTAN". Amb aquesta contundència parlava aquest matí el conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile, de les aspiracions del seu homòleg a La Sexta, José Miguel Contreras, de presidir Uteca, l'entitat que agrupa les televisions privades estatals. Segons Vasile, "Contreras és l'únic que no pot presidir Uteca, és el menys adequat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Uteca es troba ara mateix en procés d'elecció del seu nou president, i Contreras és el candidat amb més suport. De fet, el càrrec ha de recaure en un responsable d'algun dels grups que encara no l'han ocupat, és a dir, La Sexta, Unedisa (Veo7) i Vocento (Net TV), i fins i tot els altres dos possibles candidats, igual que Antena 3, donen suport a Contreras. Telecinco, doncs, és l'únic membre d'Uteca que s'hi oposa des de bon principi.

Davant les dures paraules de Vasile, La Sexta ha emès un comunicat en què recorda que Telecinco ha ocupat fins ara la presidència de l'entitat, i que el mandat del president sortint, Alejandro Echevarría, s'ha allargat durant cinc anys, "tres més dels establerts". Segons La Sexta, a més, Echevarría havia tingut sempre "el suport incondicional de tots els membres de l'associació", fet que ell mateix ha agraït "en públic i en privat". La cadena destaca, a més, que va ser justament Unedisa qui va proposar Contreras com a nou president, i que aquest ho va condicionar "a l'obtenció d'un acord majoritari dels socis". A la reunió celebrada el 14 d'abril, diu el comunicat, Telecinco va ser l'únic membre de l'organització que es va oposar al nomenament de Contreras, i es va optar per buscar "fórmules que ajudessin a trobar el millor acord possible" en futures reunions.

Per últim, la cadena afirma que "la desafortunada declaració" de Vasile "no mereix ser comentada", i afegeix que "incorre en greus insults personals". "Entre la crítica, el debat i la discrepància, d'una banda, i la infàmia, de l'altra, hi ha un pas que La Sexta no farà", conclou el comunicat.

Posteriorment, Mediaset España (el grup al qual pertany Telecinco) ha respost en una breu nota en què assegura que "no ha existit cap greu insult personal, ni tan sols un insult", en les paraules de Vasile sobre Contreras. Segons aquest document, "extreure del context una frase pronunciada dins d'una llarga explicació sobre la postura de Mediaset España sobre la presidència de la Uteca no és més que una prova de la campanya difamatòria empresa fa anys pel conseller delegat de La Sexta contra aquesta companyia, els seus directius i les seves estrelles".

stats