Tecnologia
Mèdia 30/12/2011

La velocitat mínima d'internet serà d'un megabit a partir de l'1 de gener

Espanya serà, juntament amb Finlàndia i Malta, dels pocs països europeus que tenen reconeguda per llei la velocitat de navegació per la xarxa

Efe
1 min

MadridLa velocitat mínima d'accés a Internet serà d'un megabit per segon a partir de l'1 de gener. D'aquesta manera, Espanya serà, juntament amb Finlàndia i Malta, dels pocs països europeus que tenen reconeguda per llei la velocitat de navegació per la xarxa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fonts de Telefónica, que és l'operadora que ofereix el servei, han explicat a Efe que al voltant de 200.000 usuaris es beneficiaran de la nova velocitat, que es garantirà a través de la tecnologia més adequada en cada ocasió: coure, mòbil, ràdio o satèl·lit.

L'1 de gener del 2012 entra en vigor el contracte de Telefónica amb l'Estat central per donar el servei universal de telecomunicacions, després del concurs que es va celebrar aquest any i que té com a novetat la inclusió de la velocitat mínima d'Internet. Telefónica és l'única companyia que es va presentar al concurs, el cost del qual és finançat pel conjunt de les operadores amb un poder significatiu al mercat.

Telefònica, l'operadora que s'ha encarregat sempre de garantir el dret d'accés a les telecomunicacions, assumeix de nou el compromís per un període de 5 anys.

El servei universal d'Internet a un megabit té una limitació de 5 gigabits de continguts al mes. A partir d'aleshores, la velocitat baixa a 126 quilobits per segon.

El cost màxim del servei universal està xifrat en 74,6 milions d'euros l'any, i estarà finançat per les operadores amb poder significatiu al mercat.

stats