Televisió
Mèdia 11/05/2011

Veo7 tanca la redacció d'informatius i d'esports

Alguns mitjans apunten fins i tot a la desaparició de la cadena, un extrem que Unidad Editorial nega

Redacció
1 min
El logotip de Veo7

BarcelonVeo7, la cadena de televisió del grup Unidad Editorial, que edita El Mundo, prescindirà de la seva redacció d'informatius i d'esports un cop acabi aquesta temporada. Així ho avancen diversos mitjans digitals especialitzats, que apunten, també, a un possible tancament del canal. Unidad Editorial desmenteix "rotundament" aquest últim punt en un breu comunicat que recull El Mundo a la seva web, però no fa cap comentari explícit sobre el desmantellament de l'equip d'¡nformatius i d'esports. Simplement, s'indica que qualsevol ajust de programació que es pugui dur a terme tindrà lloc "de cara a l'estiu i a la propera temporada, que s'inicia al setembre", i que es mantindran "els programes amb més audiència".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els motius d'aquesta retallada de plantilla, que afectaria, com a mínim, 60 treballadors, caldria buscar-los en les importants pèrdues econòmiques que arrossega la cadena –més de 5 milions d'euros l'any 2009– i les pressions del grup italià RSC, propietari del 96% d'Unidad Editorial.

La decisió arriba quan fa tot just un mes de l'arribada d'Eduardo Inda, exdirector del diari Marca, al capdavant de la cadena en substitució d'Ernesto Sáenz de Buruaga, i poques setmanes després que algunes fonts parlessin d'una possible conversió de Veo7 en un canal, justament, de 24 hores de notícies.

Veo7 va començar a emetre el novembre del 2005, i va tancar el mes d'abril passat amb una quota de pantalla mitjana del 0,7%, 7 dècimes menys que la seva principal competidora, Intereconomía TV, que busca un perfil de públic similar.

stats