Recull de premsa
Mèdia 28/11/2011

“El pla de xoc” de Rajoy, a la portada del diari 'El Periódico'

'La Vanguardia' subratlla “Rajoy aparca el pacte fiscal per a Catalunya' i 'El Mundo' diu “Rajoy es compromet a formar part del nucli dur de l'euro”

Ara
2 min
El Periódico, 28 de novembre

BarcelonaA poques setmanes de la investidura de Rajoy, dia rere dia es van filtrant més detalls de les mesures que aplicarà el líder del PP quan estreni presidència al govern espanyol. Aquest dilluns El Periódico dedica l'obertura al full de ruta que seguirà la nova executiva per evitar el rescat d'Espanya. El diari titula “El Pla de xoc” i assenyala les penalitzacions a les administracions que se saltin el límit de despesa, les ajudes a les entitats bancàries que assumeixin el valor dels seus estocs de vivendes i la reforma laboeal perquè els convenis contemplin la rebaixa de sous com a principals mesures que estaria ultimant l'equip de Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, La Vanguardia assenyala “Rajoy aparca el pacte fiscal per a Catalunya”, i afegeix que el pròxim govern estudiarà l'opció d'anticipar el fons de competitivitat. El Mundo afirma que “Rajoy es compromet a formar part del nucli dur de l'euro”, i subratlla que el líder del PP va acordar amb Zapatero que transmetés a la cimera de la UE que Espanya reduirà el dèficit al 3% per sumar-se a la unió fiscal proposada per Merkel i Sarkoxy. El País assenyala “Les autonomies congelen la despesa social i enfonsen la inversió”, i afegeix que els diners per a infraestructures cau un 14% en els pressupostos. Encara en clau econòmica, El Punt Avui opta per “L'FMI trenca la guardiola per acudir al rescat italià”.

Urdangarin és un dels noms propis a les portades. Público és el que li dedica més espai, i diu “Hisenda revela les operacions obscures d'Urdangarín”, i assenyala l'informe de 148 pàgines de l'Agència Tributària on, entre altres fets corruptius, s'assenylaen els més de 470.000 euros que l'SGAE hauria lliurat a societats fundacions de la trama.

Altres rotatius es desmarquen en l'obertura. La Razón opta per “Interior fa l'informe sobre ETA sense comptar amb la Policia i la Guàrdia Civil” i l'ARA obre amb “La cimera del clima arrenca a la baixa”.

stats