Mèdia 02/11/2011

Els zombies, un valor refugi

El gènere zombi va a l'alça i recauda més de 5.000 milions de dòlars en un any, en pel·lícules, sèries, llibres i música

Ara
2 min

BarcelonaEn aquests temps de volatilitat borsària, hi ha molts inversors que no saben què fer per conservar el valor dels seus diners. Hi ha poques coses que despuntin per la crescuda del seu valor, més enllà del franc suís, l'or o els aliments. Els morts vivents, però, han demostrat durant l'últim any que el gènere zombi és un valor a l'alça.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Concretament, segons publica el canal de televisió MSNBC, el valor net de tota la producció basada en aquests éssers tan poc atractius arriba als 5.660 milions de dòlars. Aquesta xifra inclou films, sèries de televisió, videojocs i fins i tot diferesses. De fet, el canal de Microsoft assegura que és la segona indústria més rendible dels EUA, després de la de l'automoció.

Aquesta peça informativa de MSNBC suma els totals de les taquilles des de Resident Evil fins a les conferències que es fan al respecte. També inclou el valor que generen els llocs web sobre zombis. El recull és tan exhaustiu que afegeix també els guanys de la "música de zombis". Hi inclou cançons com "Thriller", de Michael Jackson, i "Eddie The Head", d'Iron Maiden.

No obstant això, destaca el fet que amb la forta crisi que estan vivint els EUA els seus ciutadans prefereixen gastar-se diners per endinsar-se en la realitat espantosa dels zombis abans que quedar-se amb les notícies que els ensenyen els seus mitjans.

Per àrees, els ingressos generats per zombis són aquests:

1. Pel·lícules: 2.500 milions de dòlars

2. Videojocs: 2.500 milions de dòlars

3. Còmics, revistes i televisió: 50 milions de dòlars

4. Disfresses de Halloween: 500 milions de dòlars (en un període de 4 anys)

5. Llibres i novel·les: 100 milions de dòlars

6. Conferències i trobades: 10 milions de dòlars

stats