Neymar es disfressa d'heroi per donar al Brasil el seu primer or olímpic

El davanter blaugrana anota un gol de falta i transforma el gol decisiu en la tanda de penals per superar Alemanya

Roger Requena
Neymar llueix la medalla d'or olímpica durant la celebració posterior a la final contra Alemanya

Barcelona"S'ha acabat l'espera, l'or olímpic és a casa, a Maracanã. Gràcies, nois!" Amb aquesta piulada ha celebrat l'exdavanter blaugrana Romário el triomf de la selecció de futbol del Brasil en la final olímpica contra Alemanya (1-1 i 5-4 als penals). Si el Brasil podia presumir de ser el país amb més Mundials (5), ara també ho pot fer de posseir un or olímpic després d'un duel històric pel país amfitrió dels Jocs, que ha aconseguit l'únic títol futbolístic que encara no tenia. I ho ha fet amb Neymar com a actor principal, l'encarregat d'evitar un segon 'Maracanazo' davant d'una Alemanya a qui li tenia ganes després de l'1-7 de les semifinals del Mundial que va organitzar el mateix Brasil el 2014.

Les plates dels anys 1984, 1988 i 2012 havien generat gran frustració en el país sud-americà, però aquest cop, amb un Neymar en gran forma, el Brasil ha aconseguit ser el gran protagonista futbolístic dels Jocs. Amb el davanter blaugrana com a heroi –ha anotat un sensacional gol de falta al minut 26 i ha acabat transformant l'últim i decisiu penal de la tanda–, la 'canarinha' s'ha imposat a una Alemanya que havia empatat a la segona part gràcies a Maximilian Meyer.

Neymar plora després de marcar el penal decisiu en la final olímpica

Visiblement emocionat, Neymar s'ha assegut a la gespa després de transformar el penal i, desconsolat, s'ha posat a plorar. Com va fer Messi el 2008 a Pequín, el blaugrana s'ha tirat el país a les espatlles i li ha donat un títol que ja pot aparèixer a les seves vitrines. Després d'eixugar-se les llàgrimes, el davanter blaugrana s'ha posat al cap una cinta blanca amb el missatge "100% Jesús", que ja havia fet servir en altres celebracions, i no ha dubtat a petonejar l'anhelada medalla d'or, que compartirà amb el també blaugrana Rafinha.