Internacional 25/04/2013

Almenys 228 morts en esfondrar-se un edifici a Bangla Desh

L'esfondrament d'un edifici de fàbriques tèxtils a la capital bengalí deixa més de 228 morts i prop de 1000 ferits

Agències
1 min
A l'edifici hi treballaven 2.000 persones quan s'ha esfondrat    Munir Uz/ AFP

DaccaUn edifici que albergava fàbriques tèxtils s'ha esfondrat a la perifèria de Dacca provocant 228 morts. El bloc fabril de vuit plantes albergava quatre tallers tèxtils i estava situat a la població de Savar, a 24 quilòmetres de la capital bengalí.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els mitjans de comunicació local situen la xifra de ferits prop del miler, en el que suposa un dels pitjors sinistres industrials en la història del país asiàtic.

Els bombers, la policia i forces militars han rescatat prop de 150 persones durant les primeres hores de les tasques de desenrunament. Els ferits han estat traslladats als hospitals propers.

Segons informen els mitjans locals, fins a 2.000 persones es trobaven a l'edifici, que a més de les fàbriques acollia un mercat i botigues d'electrònica.

La policia acusa als propietaris de les fàbriques d'ignorar les esquerdes que el dimarts van aparèixer a l'edifici. Segons el director de la policia industrial, Mostafizur Rahmán, van demanar als propietaris que "paralitzessin totes les operacions".

Una altra tragèdia el 2006

El 2006, 61 treballadors del sector tèxtil van morir en esfondrar-se un edifici de nous pisos que albergava fàbriques a la mateixa població del nou succés. D'ençà, prop de 500 treballadors del món tèxtil han mort a Bangla Desh.

stats