Guerra a l'Afganistan
Internacional 26/11/2011

Almenys 25 soldats pakistanesos morts en un atac per error de l'OTAN

Pakistan ha bloquejat una de les rutes de subministrament de les tropes aliades destinades a l'Afganistan. L'atac s'ha produït a una zona fronterera on opera la insurgència talibana

Efe
1 min

KabulAlmenys 25 soldats pakistanesos han mort aquest dissabte per un atac erroni de l'OTAN contra un punt de seguretat a la regió tribal de Mohmand, fronterera amb l'Afganistan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No és la primera vegada que l'Aliança bombardeja per error a soldats pakistanesos i, com en altres ocasions, Islamabad ha anunciat el bloqueig del pas del Khyber, una de les rutes de subministrament de les tropes aliades destinades a l'Afganistan. La ruta uneix la ciutat pakistanesa de Peshawar amb l'afganesa Jalalabad.

La Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF pel seu nom en anglès), la missió de l'OTAN a l'Afganistan, ha admès que s'ha registrat l'atac però s'ha negat a donar més detalls "fins que no tinguin conclusions de la investigació", ha dit a l'agència Efe Jason Waggoner, portaveu de l'ISAF a Kabul.

El Pakistan ha acusat diverses vegades tant les tropes afganeses com les internacionals d'atacar les seves posicions a la frontera, que ocupa 2.500 quilòmetres i per on circulen cada dia milers de persones.

L'atac d'aquest dissabte ha deixat un nombre de morts sense precedents en aquest tipus de successos entre les files pakistaneses. Els grups afiliats a la insurgència talibana busquen aixoplug en les àrees tribals de Pakistan que limiten amb Afganistan. Entre elles, Mohmand, la zona on s'ha produït l'atac.

stats