Nigèria
Internacional 23/01/2012

Augmenten a 215 els morts pels atemptats a Nigèria

El grup Boko Haram reivindica l'autoria dels atacs amb cotxe bomba i armes lleugeres a Kano, al nord del país. El president ha decretat un toc de queda a la ciutat

Agències
2 min
Una de les víctimes dels atacs a Kano / REUTERS

LagosJa són 215 les víctimes de la sèrie d'atemptats que va patir divendres la ciutat de Kano, la principal ciutat del nord de Nigèria. Els atacs van ser reivindicats pel grup islamista radical Boko Haram.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La xifra l'ha actualitzat el diari local Leadership. El rotatiu nigerià, un dels més importants al nord del país, basa les xifres en comprovacions fetes pels seus corresponsals, que han visitat els dipòsits de cadàvers dels principals hospitals de Kano.

Entre els morts hi ha diversos agents de les forces de seguretat. Els atemptats es van produir divendres i la xifra de víctimes ha anat augmentant entre dissabte i diumenge. Un dels atacs va ser amb un cotxe bomba situat davant una comissaria de policia en una zona residencial, i d'altres s'han fet amb armes lleugeres i explosius contra altres comissaries i oficines del servei estatal de Seguretat i del d'Immigració.

La d'aquest divendres ha estat la primera vegada que Boko Haram ha fet una sèrie d'atemptats de tanta magnitud a Kano, la segona ciutat més poblada del país, des que va començar una sanguinària campanya al nord, de majoria musulmana.

L'estat de Kano, del qual la ciutat homònima és la capital, no es trobava entre els que van ser declarats en estat d'emergència per president nigerià, Goodluck Jonathan, després dels atemptats del dia de Nadal de l'any passat en una església de Madalla, prop de la capital de país, Abuja.

Boko Haram ha dit que els atacs són la resposta a la negativa de les autoritats federals a alliberar alguns dels seus membres detinguts.

El grup fonamentalista, que ha admès en diverses ocasions la seva vinculació amb la xarxa terrorista Al-Qaida, s'ha responsabilitzat també de l'atemptat contra la seu de l'ONU a Abuja el 26 d'agost de l'any passat, que va deixar 25 morts.

Amb més de 150 milions d'habitants integrats en més de 200 grups tribals, Nigèria, el país més poblat de l'Àfrica, pateix múltiples tensions per diferències polítiques, religioses i territorials.

stats