Internacional 31/08/2012

Clint Eastwood dóna suport a Mitt Romney i carrega contra Obama: "Quan algú no fa la seva feina, cal fer-lo fora"

L'actor va col·locar una cadira buida al seu costat i va simular que parlava amb Obama, amb qui va ser molt crític

Ara
2 min

BarcelonaEl veterà actor nord-americà Clint Eastwood va robar protagonisme a Mitt Romney la nit de la seva confirmació com a candidat republicà a la presidència dels Estats Units. La participació de l'actor a la gala final de la Convenció Republicana es va mantenir en secret fins a última hora.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Eastwood va col·locar una cadira buida al costat del seu faristol i va pronunciar un monòleg molt crític contra un Barack Obama imaginari assegut al seu costat, símbol de la falta de lideratge durant aquests quatre anys que els republicans han criticat en repetides ocasions. El discurs va servir per sintetitzar en poques bromes tot el missatge dels republicans, amb frases molt aplaudides com "quan algú no fa la seva feina, cal fer-lo fora", apuntant directament a l'actual president.

L'actor i director de cinema va començar la seva intervenció sense teleprompter i recordant la victòria d'Obama. "Recordo que quan Obama va guanyar les eleccions parlava de canvi. Recordo que vaig pensar que no era un gran simpatitzant", va dir. I va seguir dient amb ironia que Obama "prometia canvi i esperança, hi havia espelmes, i Oprah Winfrey [la presentadora per excel·lència a la televisió dels Estats Units] plorava". "Ara sí que plora, pels 23 milions de persones aturades", ha dit Eastwood a la cadira buida.

Eastwood, que va entrar a l'escenari al ritme del tema principal d'"El bo, el lleig i el dolent", va aprofitar la seva intervenció per atacar la gestió econòmica d'Obama, els seus esforços per tancar la presó de Guantánamo i tenir "l'estúpida idea" de jutjar els sospitosos dels atemptats de l'11-S al 'dowtown' de Nova York. Per això, per l'actor ha arribat l'hora que Romney, "un empresari estel·lar", dirigeixi el país.

El guanyador de dos Oscars com a millor director per 'Million Dollar Baby' i 'Gran Torino', va fer una crítica general a la classe política: "El país és nostre, els polítics són els nostres treballadors. Vindran a suplicar-nos el vot cada pocs anys. És el de sempre. Però el més important és que us adoneu que vosaltres sou els millors del món. Sigueu demòcrates, republicans, llibertaris o el que vulgueu, sou els millors. Això mai no s'ha d'oblidar".

Clint Eastwood també va donar suport el 2008 al candidat republicà John McCain, tot i que reconeix que en algunes eleccions locals ha votat els demòcrates. L'actor, però, ha afirmat que no està d'acord amb els conservadors amb els atacs al matrimoni homosexual i a l'avortament.

stats