Corea del Nord
Internacional 29/03/2013

Corea del Nord amplia l'amenaça i prepara els seus míssils per atacar els Estats Units

Pyongyang ordena a l'exèrcit estar preparat per entrar en combat en "qualsevol moment" després de detectar maniobres militars nord-americanes a la veïna Corea del Sud. Seül ha detectat moviments de tropes i vehicles a les bases de míssils del règim

Agències
1 min

PyongyangEl líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha ampliat aquest divendres encara més les seves amenaces en ordenar tenir preparats els seus míssils per atacar en "qualsevol moment" interessos dels Estats Units i Corea del Sud, on han alertat de moviments inusuals a les bases nord-coreanes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ha arribat el moment d'ajustar comptes" amb els Estats Units, ha informat el règim nord-coreà en un comunitat emès per l'agència estatal de l'hermètic règim comunista.

L'ultimàtum donat per Pyongyang respon a l'anunci de Washington de realitzar, en la vigília, maniobres militars en la veïna Corea del Sud amb dues unitats de bombarders B-2 Spirit, un avió d'última tecnologia capaç d'evitar les defenses antiaèries i descarregar bombes convencionals i nuclears.

Després de l'anunci nord-coreà, Seül va detectar moviments de tropes i vehicles a les bases militars de míssils del règim, inclosa la de Tongchang-ri, al nord-oest del país i que va servir per al seu darrer llançament d'un coet de llarg abast, segons fonts militars consultades per l'agència Yonhap.

L'exèrcit sud-coreà ha detectat també un caça nord-coreà Mig-21 sobrevolant la delicada zona fronterera entre els dos països, una acció "provocadora" que ha fet enlairar els avions de combat KF-16 sud-coreans.

Aquest nivell d'"intimidació" de Pyongyang, que segons els experts presenta un escenari complicat de predir, ha produït també la reacció del departament de Defensa nord-americà, que ha demanat "prendre's seriosament" l'escalada de tensió i preparar-se per assegurar la defensa del país i els seus aliats.

stats