Internacional 16/09/2013

Creació d'una aliança per al desenvolupament sostenible dels pobles afrodescendents

Les comunitats de descendència africana d'Amèrica Llatina i l'Amèrica Central estan representades en l'acord

Agències
1 min

BogotàAquest diumenge, a la ciutat colombiana de Cali, s'ha creat una aliança per afavorir el desenvolupament social i econòmic dels pobles de descendència africana de diferents parts del món en termes de sostenibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La comissió que ha forjat l'aliança està integrada per tres delegats africans, del Brasil, dels Estats Units i de l'Amèrica Central, i un de la resta d'Amèrica Llatina, que ha correspost al delegat de Colòmbia.

P { margin-bottom: 0.21cm; } Aquesta iniciativa forma part d'un conjunt de propostes que inicialment han estat debatudes a Cali i han de ser aprovades aquest dimecres a Cartagena.

P { margin-bottom: 0.21cm; } Tal com ha explicat Oscar Gamboa, director de la proposta presidencial afrocolombiana, es proposa la creació d'un fons per al finançament de projectes de desenvolupament econòmic, així com l'impuls de reformes legislatives orientades a la igualtat d'oportunitats de la població afrodescendent.

Per garantir la seguretat alimentària d'aquestes comunitats es promouen pràctiques sostenibles en agricultura, ramaderia, caça i la tala d'arbres.

stats