Internacional 07/05/2013

Troben vives tres joves desaparegudes als EUA fa una dècada

Les noies haurien estat segrestades en una casa de Cleveland. El principal sospitós, d'origen hispà, ja ha sigut detingut juntament amb dos homes més que podrien ser els seus germans

Efe
2 min
Una de les segrestades, Amanda Berry, a l'hospital amb la seva germana i la seva filla / AFP

WashingtonTres noies joves que van desaparèixer en diferents casos entre els anys 2002 i 2004 van ser trobades vives dimarts a la nit en una casa de Cleveland (Ohio). El propietari va ser arrestat poc després juntament amb dos sospitosos més, segons informa la policia local de la zona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight van ser trobades després que una d'elles truqués a la policia per demanar ajuda mentre el seu segrestador havia sortit a comprar.

Les dones van ser traslladades a un centre mèdic local i tant la policia local com l'FBI volen interrogar-les quan els donin l'alta, segons ha indicat el diari local 'The Plain Dealer' de Cleveland.

Les autoritats van arrestar en un McDonald's proper el propietari de la casa, identificat com a Ariel Castro, un home hispà de 52 anys. Tot indica que Castro va fugir de l'habitatge després que un veí sentís Berry cridant "ajudeu-me".

El veí va trencar part d'una porta i va permetre que Berry sortís amb una nena petita, segons va explicar al diari. Va ser llavors quan la jove va trucar a la policia, segons els primers informes. Un altre veí afegeix que mai van pensar "que aquest home pogués fer mal a ningú". "Era un conductor d'autobús", assenyala.

Més tard, dos homes més van ser detinguts, també hispans. Diversos veïns van assegurar al Facebook de la policia que els altres dos detinguts eren els germans del principal sospitós.

Les tres noies es troben aparentment en bon estat de salut, encara que han sigut traslladades a un hospital, on estan sota observació.

DeJesus, de 23 anys, tenia 14 anys quan va desaparèixer el 2004 mentre caminava des de l'escola fins a casa. Knight en tenia 21 quan va desaparèixer el 2002.

Berry va desaparèixer l'abril del 2003 i les autoritats havien emprès sense èxit diverses recerques del seu cadàver. Aquest dimarts, en un nou comunicat, la policia ha assegurat que també s'ha rescatat una nena de 6 anys de la casa i es creu que podria ser la filla de Berry.

L'alcalde de Cleveland, Franck Johnson, va indicar en un comunicat que encara hi ha "moltes preguntes per respondre" sobre el cas i s'haurà d'investigar fins al final.

stats