Internacional 23/09/2013

Girona acollirà durant un any el periodista egipci amenaçat Amir Ali

La ciutat, que s'adhereix així a la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN), oferirà un pis i un sou a l'escriptor, de 29 anys

Efe
2 min

GironaGirona acollirà durant almenys un any l'escriptor i bloguer egipci Amir Ali, en el marc de l'adhesió de la ciutat a la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN) i del programa Escriptor Acollit que han subscrit avui l'Ajuntament gironí i el PEN Català. Aquest programa té com a finalitat acollir un escriptor amenaçat, perseguit o amb risc de ser empresonat com a conseqüència dels seus escrits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El periodista i bloguer Amir Ali, de 29 anys, conegut pels seus punts de vista crítics amb alguns dogmes de l'islam i amb les altes autoritats religioses d'Egipte, que publica a internet en el seu blog, viurà en un pis cedit per l'Ajuntament i cobrarà un sou. Ali, que va treballar per al diari de l'oposició a l'antic règim de Hosni Mubàrak 'Al-Ghad', clausurat per les autoritats, arribarà a Girona d'aquí a unes setmanes procedent de les Illes Canàries.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la directora de programes de la Xarxa Internacional de Ciutats Refugi (ICORN), Elisabeth Dyvik; la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i la secretària general del PEN Català i directora del programa Escriptor Acollit, Raffaella Salierno, han presentat aquest matí l'adhesió. "Entrem a la xarxa ICORN amb molt de gust. Amb aquesta iniciativa hi guanyem tots: és una acció directa d'ajuda a un escriptor però la ciutat també hi surt guanyant, perquè ens reforça, ens fa créixer com a societat que s'obre al món i ens ajudarà a ser ciutat d'excel·lència en el camp de la internacionalització", ha destacat Puigdemont.

L'ICORN és una xarxa de ciutats d'arreu del món que vetlla per la defensa de la llibertat d'expressió i cadascuna d'elles acull un escriptor. El PEN Català coordina des del 2007 el Programa Escriptor Acollit, hereu de l'anterior Ciutats Refugi impulsat pel Parlament Internacional d'Escriptors, que té com a finalitat acollir durant un període d'un a dos anys un escriptor amenaçat.

El programa s'ha dut a terme a les ciutats de Barcelona, on encara continua, i a Palma, els anys 2009-2011. Fins ara, s'han beneficiat del programa Salem Zenia (Algèria), Sihem Bensedrine (Tunísia) i Rhodah Mashavave (Zimbàbue).

stats