Estats Units
Internacional 26/08/2013

John Kerry: L'atac químic de la setmana passada a Síria és "real" i "inexcusable"

El secretari d'Estat dels EUA ha donat per fet que el règim va utilitzar armes químiques contra els civils. Kerry ha assegurat que Obama vol que els autors de l'atac paguin pel que han fet

Agències
1 min

WashingtonEl secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, ha donat per fet aquest dilluns que el règim sirià va utilitzar armes químiques contra civils en l'atac que la setmana passada va deixar centenars de morts en un suburbi de Damasc."És real: s'han utilitzat armes químiques a Síria", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No us equivoqueu. El president [Barack] Obama creu que els que utilitzen l'armament més atroç del món han de respondre", ha subratllat Kerry. "El que ha passat a Síria és una obscenitat moral. Va més enllà del conflicte a Síria, que ja ha portat massa patiment." Després de recordar les imatges dels ferits, Kerry ha subratllat que "hi ha una raó per la qual el món sencer ha prohibit l'ús d'aquestes armes".

"La investigació no determinarà qui va utilitzar les armes, sinó si han estat utilitzades", ha dit el secretari, i ha afirmat tot seguit que, tot i no tenir-ne encara les proves, el seu ús "és evident a ulls de tot el món".

Sobre l'atac que han patit avui els investigadors de l'ONU quan han accedit a l'àrea atacada, Kerry ha dit que "si el règim d'Al-Assad no té res a amagar els hauria d'haver donat un accés immediat, però en canvi ha atacat la zona".

stats