Tunísia
Internacional 06/02/2013

L'assassinat de l'opositor tunisià encén els carrers de la capital i de Sidi Bouzid

Milers de persones es concentren a Tunis i a la ciutat on van néixer les revoltes àrabs per demanar la caiguda de l'actual govern. Els islamistes neguen cap implicació amb la mort de Shokri Belaid

Reuters
1 min
El cadàver de Belaid és transportat a l'ambulància / REUTERS

TunisL'assassinat a trets d'un membre de l'oposició laica de Tunísia aquest dimecres ha portat milers de manifestants als carrers de la capital i de Sidi Bouzid, l'epicentre de l'inici de les revoltes àrabs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més de mil persones s'han congregat a l'exterior del ministeri de l'Interior, per demanar la caiguda del govern escollit després que la revolta fes caure el règim de Zine Al Abidine Ben Ali el gener del 2011.

Els manifestants també han omplert el centre de Sidi Bouzid, on fa dos anys Mohamed Bouazizi va calar-se foc després que la policia li confisqués un carro de fruita sense llicència. La mort de Bouazizi va desencadenar les protestes que van fer caure el president.

"Hi ha més de 4.000 persones cremant rodes i llançant pedres a la policia", ha explicat Mehdi Horchani, un ciutadà de Sidi Bouzid, a l'agència Reuters.

Els islamistes neguen cap implicació amb l'assassinat

El partit islamista que lidera la coalició de govern de Tunísia ha dit que no té res a veure amb la mort a trets de l'opositor. "Ennahda és totalment innocent de l'assassinat de Shokri Belaid, com podria el partit de govern assassinat-lo quan l'únic que aconseguiria és malmetre el turisme i les inversions estrangeres"?, ha dit el president del partit, Rached Gannouchi, en una entrevista a Reuters.

Ha culpat els que volen "alterar la transició democràtica de Tunísia". "No hem de caure en una altra espiral de violència, necessitem unitat més que mai", ha dit Gannouchi.

stats