Síria
Internacional 14/08/2012

L'ex primer ministre sirià assegura que el règim d'Al-Assad "està acabat"

Riyad Hijab ha dit des de Jordània que el govern només controla el 30% del país. L'alt càrrec ha fet la seva primera aparició pública després de dimitir i unir-se a l'oposició

Agències
1 min
L'ex primer ministre sirià, Riad Hijab / AFP

AmanL'ex primer ministre sirià, Riyad Hijab, ha dit aquest dimarts que el règim de Baixar Al-Assad s'està "col·lapsant" i que només controla el 30% del país. Després d'abandonar el seu càrrec i unir-se a l'oposició a Jordània aquest dimarts ha fet la seva primera aparició pública en una conferència de premsa, on ha dit que els ànims del règim estan tocats després de 17 mesos intentant esclafar la revolta contra el president.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estimats revolucionaris, la vostra revolució ha esdevingut un model d'esforç i sacrifici per aconseguir la llibertat i la dignitat. Us asseguro que, per la meva experiència i antic càrrec, que el règim es col·lapsa, espiritualment i econòmicament", ha dit Hijab.

Hijab, que com gran part de l'oposició prové de la majoria musulmana sunnita, no formava part del cercle més proper a Al-Assad. Però com a primer ministre la seva defecció va ser un cop molt fort pel govern, dominat per la minoria alauita d'Al-Assad.

Les autoritats sirianes havien dit que havien fet fora Hijab però ell va dir en la conferència a Aman que va dimitir perquè és la seva "responsabilitat rentar-se les mans d'aquest règim corrupte".

stats