Internacional 09/12/2012

Mandela, ingressat a l'hospital per sotmetre's a "uns controls rutinaris"

L'expresident sud-africà, de 94 anys, ha passat la nit a l'hospital, on està "tranquil i ben atès"

Efe
1 min
Nelson Mandela, en una imatge d'arxiu del 2004

JohannesburgL'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela està "tranquil i ben atès" en un hospital de Pretòria, després d'haver passat una nit ingressat per fer-li uns controls rutinaris. En un breu comunicat de premsa, la Presidència de Sud-àfrica ha informat aquest diumenge que el màxim mandatari del país africà, Jacob Zuma, ha visitat Madiba (nom del clan de Mandela en llengua xosa i amb el qual se'l coneix popularment) i que "l'ha trobat tranquil i ben atès".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ahir, el portaveu de la Presidència sud-africana, Mac Maharaj, va explicar que Mandela estava "bé" i que "no hi ha motius per alarmar-se". L'expresident -que el passat 18 de juliol va complir 94 anys- "rebrà atenció mèdica de tant en tant, la qual cosa és habitual a la seva edat", va apuntar Maharaj. "El president [de Sud-àfrica, Jacob Zuma] assegura a tots que Madiba està bé i que no hi ha motiu d'alarma. L'equip mèdic té tot el nostre suport mentre cuiden i asseguren el confort del nostre estimat president fundador d'una Sud-àfrica lliure i democràtica", afegeix el document.

La premsa sud-africana ha reproduït avui innombrables missatges d'ànim a Mandela dels seus compatriotes, que el consideren "una font d'inspiració".

Mandela, primer president negre de Sud-àfrica, va lluitar durant 67 anys contra el règim de segregació racial de l'apartheid, imposat per la minoria blanca sud-africana fins a la seva elecció com a president el 1994, una dedicació que li va valer, el 1993, el premi Nobel de la pau.

És la tercera vegada que Mandela és hospitalitzat en els últims dos anys, encara que es troba sota permanent vigilància mèdica a la seva residència habitual de Qunu.

stats