Internacional 23/04/2014

Correa, investit 'honoris causa' a la UB, ataca l'austeritat que impera a la UE

El president de l'Equador alerta que les retallades són "caduques" i sentencia que "vèncer la pobresa és l'imperatiu legal de la humanitat" en un discurs a Barcelona

Marc Vidal
2 min

BarcelonaEl paraninf de la Universitat de Barcelona s'ha vestit de gala aquesta diada de Sant Jordi per acollir la investidura del president de l'Equador, Rafael Correa, com a doctor 'honoris causa' que ha rebut la distinció amb un discurs en què ha reivindicat la seva gestió i ha avalat amb xifres com el seu país, des que ell governa, ha escalat posicions en els índexs de desenvolupament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president equatorià ha alertat contra les receptes de l'austeritat que imperen a Europa, que, segons ell, són les que es van aplicar al seu país amb conseqüències nefastes. "Es repeteixen les mateixes receptes caduques d'austeritat contra l'ésser humà i favor del capital", ha assegurat Correa.

"Amb preocupació i pena veiem que amb la crisi a Europa s'estan cometent els mateixos errors que a l'Equador, fent-nos creure que el problema és tècnic quan en realitat la solució de la crisi és una qüestió política, sobre qui mana en una societat, si les elits o les grans majories, si el capital o els éssers humans, si el mercat o la societat", ha dit el president.

Correa respon als crítics

I contra els que el critiquen per les seves formes autoritàries, Correa els ha etzibat: "Són els que no veuen bé que no sotmetem el govern als seus capricis i interessos". "Molts diuen que no explotem el petroli de l'Amazònia. I jo els dic que això té un cost molt elevat, que és el de veure nens sense escola o pobles sense aigua", ha afirmat el president en un altre moment del discurs.

Els catedràtics, Joan Tugores i Joaquim Prats, que han apadrinat Rafael Correa com a doctor 'honoris causa' han posat com a exemple que la inversió en educació és fonamental per al desenvolupament i que la trilogia de democràcia, creixement i estat del benestar és possible, tot i que estigui en qüestió a Europa.

Rafael Correa ha arrencat el seu discurs recordant quatre catalans universals per a ell: Antoni Gaudí, Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat i Pau Casals i ha aixecat somriures quan ha descrit les excel·lències del seu país a qui s'ha referit com a l'"equacentre" del món.

stats