Internacional 08/05/2013

Stephen Hawking boicoteja una conferència a Israel

El científic protesta per l'actitud israeliana envers els palestins

Efe
1 min
Hawking boicoteja un acte a Israel el 08/07/2013

LondresEl científic anglès Stephen Hawking ha retirat la seva assistència a una conferència a Jerusalem presidida pel president israelià, Simon Peres. La universitat on treballa Hawking –Cambridge– ha publicat en un comunicat que el científic no hi assistiria "per motius personals". Però segons el diari anglès 'The Guardian', els motius del científic són un acte de boicot per protestar per l'actitud israeliana envers els palestins.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hawking havia acceptat feia cinc setmanes ser un dels principals ponents de l'acte 'Facing Tomorrow', però a partir d'aleshores va començar a rebre missatges de protesta de tot el Regne Unit i l'estranger demanant-li que canviés d'opinió.

El científic ja ha visitat anteriorment Israel. L'última vegada fou el 2006, quan va donar conferències públiques en universitats israelianes i palestines com a convidat de l'ambaixada de Tel Aviv. El 2009, el científic va qualificar de "desproporcionada" l'actitud d'Israel d'atacar la franja de Gaza durant tres setmanes i va comparar-ho amb els "apartheids" de Sud-àfrica.

Cineastes com Mike Leigh o músics com Brian Eno, Annie Lennox i Elvis Costello ja s'havien negat anteriorment a participar a l'acte.

stats