EUROPA DE L'EST
Internacional 11/10/2011

L'exprimera ministra ucraïnesa, Iúlia Timoixenko, condemnada a 7 anys de presó

El jutge diu que va signar un acord de venda de gas a Rússia onerós per als interessos nacionals. La fiscalia reclama set anys de presó

Agències
1 min
L'exprimera ministra d'Ucraïna, Iúlia Timoixenko

KievL'exprimera ministra i líder de l'oposició ucranïesa, Iúlia Timoixenko, ha sigut condemnada a set anys de presó d'un delicte d'abús de poder. La televisió ha retransmès en directe el veredicte del jutge de Kíev, que ha considerat que la dirigent de la revolució taronja va donar instruccions per signar el 2009 acords amb Rússia que van suposar pèrdues per a l'empresa estatal Naftogaz per valor d'uns 188 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Timoixenko, que està en presó preventiva des de l'agost, ha respost que "la sentència no canviarà res de la meva vida". Timoshenko sempre s'ha defensat assegurant que el judici tenia motivacions polítiques.

El cas ha suposat un gran escàndol al país, des que el govern actual va acusar l'exprimera ministra d'haver signat un acord amb Rússia onerós per als interessos nacionals. El govern sosté que en els deu anys de vigència del contracte, el país hauria perdut 80.000 milions de dòlars.

stats