Internacional 19/10/2011

L'exèrcit turc entra a l'Iraq per perseguir els rebels del PKK

Les tropes turques maten almenys 15 militants a la frontera. El primer ministre Recep Tayyip Erdogan confirma la incursió militar com a resposta a l'atac d'aquesta nit

Agències
1 min
Un grup de soldats de les forces turques estacionades en la província de Hakkari, al sud-est de Turquia. EFE

AnkaraEl primer ministre de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha confirmat aquest dimecres que l'exèrcit turc ha entrat a l'Iraq per perseguir militants del Partit dels Treballadors del Kurdiastan (PKK), després dels atacs d'aquesta nit dels rebels contra bases militars turques. Les tropes turques haurien mort almenys 15 rebels en els enfrontaments al sud-est de Turquia prop de la frontera amb l'Iraq, segons han confirmat a Reuters fonts oficials de la regió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'aviació turca bombardeja regularment les bases del PKK al nord de l'Iraq, sovint amb avions no tripulats, però des del febrer de 2008 no es fa cap incursió terrestre, cosa que molts militars turcs estan reclamant com a únic camí eficaç per combatre la resistència kurda.

La nit de dimarts han mort almenys 24 soldats turcs en una onada d'atacs de rebels turcs en bases de la gendarmeria turca a la frontera entre Turquia i l'Iraq, segons fonts dels serveis de seguretat turcs.

Diverses milícies de l'il·legalitzat Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) haurien atacat vuit bases a les localitats de Cukurca i Iusekova, a la província de Hakkari, on es troben controls de la policia fronterera.

stats