Internacional 06/03/2013

Comença l'adéu multitudinari a Chávez

Milers de persones han sortit al carrer per acompanyar el fèretre del líder boliviarà. Divendres serà enterrat amb la presència de nombrosos caps d'Estat

Agències
1 min
Hugo Chávez / Reuters

CaracasLes restes del president veneçolà Hugo Chávez es traslladen aquest dimecres des de l'hospital fins a l'acadèmia militar escortades per quatre cavalls. Milers de veneçolans, visiblement afectats, han sortit al carrer per acompanyar el cos del seu líder en el recorregut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de Defensa, Diego Molero, ha dit que aquest dimecres les unitats d'artilleria d'arreu del país dispararan 21 canonades en honor de Chávez i després es dispararà una canonada cada hora fins que se celebri l'enterrament.

El president serà enterrat divendres en un funeral massiu, amb la presència de nombrosos caps d'estat. Durant dos dies funcionarà la capella ardent a l'acadèmia militar de Caracas. El govern ha anunciat que el funeral se celebrarà a l'avinguda de los Próceres, escenari de les desfilades militars.

"Treballarem en la logística perquè el màxim nombre de veneçolans puguin veure el seu pare, el seu llibertador, el seu protector", ha dit el ministre d'Exteriors, Elías Jaua. El govern no ha anunciat de moment on serà enterrat el líder bolivarià. S'han decretat set dies de dol nacional i s'han tancat les escoles i l'administració pública fins divendres.

stats