Pròxim Orient
Internacional 24/05/2012

Violència racista contra els immigrants africans a Israel

El ministre de l'interior justifica els atacs contra sudanesos i eritreus en barris depauperats. Uns 60.000 han creuat il·legalment la frontera buscant refugi de la pobresa i la repressió

Reuters
1 min

Tel AvivIsrael viu una onada de violència contra els immigrants africans que han entrat il·legalment al país. Brandant banderes israelianes i cridant "deporteu els sudanesos", veïns d'un barri humil de Tel Aviv han protagonitzat atacs contra immigrants d'Eritrea, el Sudan i el Sudan del Sud. Hi ha una vintena de detinguts. S'han cremat contenidors i trencat finestres i el cotxe d'un africà ha estat atacat amb pedres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre de l'interior, Eli Yishai, ha justificat en una entrevista a la ràdio els assalts acusant els immigrants de criminals i dient que "no es pot jutjar un home que ha vist com violaven la seva filla o una dona que no pot passejar tranquil·lament fins a casa".

Fugint de la pobresa i la dictadura uns 60.000 africans han entrat il·legalment a Israel a través de la frontera amb Egipte al desert del Sinaí, con s'està construint una gran tanca. Segons l`'ajuntament de Tel Aviv, el 15% de la població de la citat són treballadors estrangers irregulars, i el 82% d'aquests són homes.La majoria obtenen permisos temporals de residència, però no un estatut permanent de refugiat. Les deportacions són complicades, perquè Israel no té acords amb Eritrea ni amb el Sudan.

L'1 d'abril, una ordre d'expulsió emesa per l'alcalde contra sudanesos del sud va ser aturada en un tribunal de Jerusalem davant la demanda de grups de drets humans que alerten de les condicions en aquests països.

stats