AFGANISTAN
Internacional 05/12/2011

Clinton promet a Karzai suport 'sense data de caducitat' en la transició a l'Afganistan

La secretària d'Estat dels EUA respon a les demandes del president afganès, que ha exigit a Bonn que l'ISAF no es desvinculi del país després de la retirada de tropes el 2014

Agències
1 min
El president de l'Afganistan, Hamid Karzai, saluda Hillary Clinton a Bonn. AFP

BonnLa secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, s'ha compromès aquest dilluns a seguir donant suport l'Afganistan, després de la retirada de tropes internacionals –malgrat no haver concretat dates– i ha expressat el desig que el 2014 se celebrin al país "unes eleccions democràtiques".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Clinton ha obert el torn d'intervencions dels 85 països que participen a la conferència de Bonn, que ha de decidir el futur de l'Afganistan. Prèviament, el president del país, Hamid Karzai, havia demanat a tots els mandataris que no retirin el seu suport un cop es retirin definitivament les tropes del país el 2014 perquè la transició afgana no sigui "irreversible". La cancellera alemanya, Angela Merkel –amfitriona de la trobada–, ha expressat al seu torn el mateix desig.

Després de la transició –considerada aquests últims 10 anys–, ha arribat el moment de la "transformació del país", ha dit Clinton, un període on l'Afganistan pot seguir comptant amb el recolzament internacional per avançar cap a la democratització del país i evitar "nous cops terroristes".

stats