MÓN
Internacional 21/07/2011

L'última imitació xinesa: botigues Apple falses

La petita ciutat de Kunmig obre en pocs dies tres establiments que imiten la típica botiga de la marca de la poma

Redacció
1 min
Botiga "Apple Stoer"

PequinEls xinesos són capaços de copiar-ho tot, fins i tot una botiga Apple: tota ella. S'ha detectat a la ciutat de Kunmig, com ha descobert una bloguera de The Guardian, Jemima Kiss.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'espectacular creixement econòmic que ha registrat la Xina en els últims anys ha portat conseqüències com l'arribada de marques amb gran presència en el món occidental. La petita ciutat xinesa de Kunmig ha estat un dels escenaris on aquest creixement ha quedat més palès. En pocs mesos, la ciutat s'ha convertit en un gran centre de comerç amb el desembarcament de companyies com McDonald's, KFC, Starbucks o H&M. L'última marca que hi ha arribat és Apple, si fem cas de les fotografies. Ara bé, segur que són botigues Apple?

Els productes semblen originals. La botiga sembla igual que qualsevol Apple Store d'un país europeu, amb les seves escales flotants. Fins i tot els treballadors porten les samarretes blaves i l'identificador al voltant del coll. Però si ens hi fixem, podem veure que Apple mai escriu “Apple Store” als rètols de les seves botigues autèntiques, només hi posa el seu icònic logo. Deixant de banda que, en un dels casos, la llegenda està mal escrita: hi posa "Apple Stoer". I en una última comprovació, entrant al web d'Apple, podem veure que a la Xina només hi ha botigues d'Apple a Pequín i a Xangai, no pas a una petita ciutat com Kunmig.

stats