Internacional 27/08/2013

El pitjor ciberatac contra la Xina afecta 8 milions de pàgines web

Segons el Centre d'Informació de la Xarxa a la Xina, es tracta d'un atac "sense precedents" que, donat l'abast de l'operació, només hauria pogut ser llançat per una gran organització

Efe
1 min

PequínLa Xina ha patit els últims dies el pitjor ciberatac de la seva història, que ha afectat principalment el domini nacional xinès (.cn) i ha dificultat o fins i tot impedit l'accés a vuit milions de pàgines web durant hores. L'atac va començar al matí del passat diumenge i es va perllongar fins al dilluns, segons va denunciar el Centre d'Informació de la Xarxa a la Xina, responsable de la gestió d'internet al país amb més usuaris del món.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El director executiu de la institució, Li Xiaodong, va definir l'atac com un fet "sense precedents" i ha explicat que els atacants es van dedicar a multiplicar el trànsit de dades per reduir al màxim la velocitat d'accés als servidors (el que en l'argot informàtic es coneix com un 'atac DDOS'). Li Xiaodong va expressar la "forta condemna" als autors de l'atac, que en la seva opinió va poder ser llançat a través d'un gran nombre d''ordinadors zombis' (computadors els usuaris dels quals no saben que estan parcialment controlats per 'hackers').

Li també va explicar que, atès el gran abast de l'operació, aquesta segurament va ser llançada per una organització, no a títol individual, tot i que no va fer prediccions sobre possibles governs o grups que puguin estar darrere de l'atac (experts citats pel diari hongkonguès opinen que segurament es va iniciar fora de la Xina). El Govern de la Xina, acusat constantment d'espiar i atacar xarxes d'internet en altres països, sempre ha argumentat que els ordinadors del país, inclosos els de xarxes militars, es compten entre les principals víctimes de ciberatacs.

stats