Internacional 08/11/2011

Augmenten a 527 els morts per les inundacions a Tailàndia

Els damnificats ascendeixen a 2,9 milions. El govern tailandès ha aprovat unes ajudes equivalents a 260 milions d'euros destinades a les primeres necessitats de les famílies afectades

Efe
1 min
Un dels carrers principals de Bangkok, la capital de Tailàndia, totalment inundat / EFE

BangkokLa xifra de morts per les inundacions de Tailàndia ja puja a 527 entre les 24 províncies del país asiàtic que pateixen la catàstrofe. Tot i que la setmana passada el govern tailandès considerava que les inundacions començaven a ser menors -tant en extensió com en volum-, el nombre de víctimes continua en augment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern de la primera ministra, Yingluck Shinawatra, que va pujar al poder a l'agost, ha aprovat una ajuda d'11.112 milions de bahts, equivalent a 260 milions d'euros. D'aquest import un 98% anirà destinat a cobrir les primeres necessitats de les famílies afectades.

Dijous passat el governador de Bangkok -la capital de Tailàndia-, Sukhumbhand Paribatra, va ordenar l'evacuació d'un districte del nord de la ciutat davant el creixement del nivell d'aigua. Segons han informat les autoritats, els 2.000 milions de metres cúbics d'aigua que inunden els districtes occidentals de Bangkok trigaran encara un mes a poder-se drenar fins al mar.

Aquestes inundacions, que van començar a finals de juliol amb els desbordaments de rius i pantans, es consideren les pitjors de Tailàndia en els darrers 50 anys. Ja han deixat més de dos milions de damnificats i han obligat unes 150.000 persones a refugiar-se a centres d'acollida improvisats.

stats