Internacional 26/12/2012

La Xina inaugura la línia de tren d'alta velocitat més llarga del món

Uneix la capital, Pequín, amb la ciutat més pròspera del sud del país, Canton, en només 8 hores, menys de la meitat que un tren convencional. Viatja a una velocitat de 300 quilòmetres per hora de mitjana

Efe
1 min
Trens d'alta velocitat en una estació de Wuhan / EFE

PequínLa Xina estrena aquest dimecres la línia d'alta velocitat més llarga del món, que uneix la capital, Pequín, amb la ciutat més pròspera del sud del país, Canton, un eix de 2.298 quilòmetres que consolida el gegant asiàtic com a líder mundial en aquest tipus de xarxa ferroviària.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer 'tren bala' ha sortit aquest dimecres a les 9.00 hores −a les 2.00, hora catalana− des de Pequín i està previst que arribi a Canton vuit hores després, el que suposa 12 hores menys de recorregut en comparació amb els trens convencionals.

Els combois, que viatgen a una velocitat mitjana de 300 quilòmetres per hora, tenen parades a les principals ciutats de l'interior de la Xina −entre elles, Shijiazhuang, Zhengzhou, Wuhan i Changsha− i passen per sis províncies, on viu gairebé la meitat de la població xinesa −600 milions de persones.

Amb l'obertura d'aquesta línia, la Xina es consolida com el líder mundial en l'alta velocitat ferroviària, amb més de 9.300 quilòmetres en funcionament a tot el país.

stats