Internacional 15/04/2013

Obama: "La justícia caurà amb tot el seu pes sobre qualsevol grup o individu responsable"

El president dels Estats Units reconeix que no té "totes les respostes" i posa a la disposició dels afectats i les seves famílies "tots els recursos federals necessaris"

Agències
2 min

BostonEl president dels EUA, Barack Obama, ha assegurat que "la justícia caurà amb tot el seu pes sobre qualsevol grup o individu responsable dels atacs". "Encara no tenim totes les respostes", ha dit el president en una roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha ordenat posar en marxa les tasques de recerca i de resposta després de les dues explosions ocorregudes aquest dilluns a la marató a Boston que han causat almenys dos morts i nombrosos ferits. "Tots els recursos federals necessaris estan a disposició de les autoritats per atendre les víctimes i les seves famílies", ha dit el president, que ha recordat que "en dies com aquests no hi ha demòcrates ni republicans, només americans".

Per la seva banda, el vicepresident Joe Biden ha assegurat no tenir detalls de les causes de les explosions, encara que ha afegit que "aparentment hi ha hagut una bomba".

Obama ha estat avisat del succés a les tres de la tarda hora local (21 h a Catalunya) i ha rebut informació de l'assessora de Seguretat Nacional, Lisa Monaco, i d'altres assessors d'alt rang de la casa Blanca, durant una reunió al Despatx Oval. Obama ha trucat l'alcalde de Boston, Tom Menino, i el governador de Massachusetts, Deval Patrick, per "expressar la seva preocupació per aquells que han resultat ferits, i per deixar clar que la seva Administració està llista per proveir el suport necessari per respondre a l'incident", segons la font.

La marató de Boston, on aquest dilluns és dia festiu, és "la més prestigiosa del món", segons els organitzadors. La d'aquest any n'era l'edició 117. És una de les cinc proves que configuren el World Marathon Majors, competició internacional que agrupa, des del 2006, les cinc maratons més grans del món (Nova York, Chicago, Berlín i Londres, a més de Boston). Corredors de tot el món es desplacen anualment a Boston per córrer la popular marató.

A Nova York, la policia ha augmentat la vigilància en alguns punts clau de la ciutat, incloent-hi hotels, després de les explosions registrades a la propera Boston. "Estem augmentant la seguretat en els hotels i altres punts important de la ciutat a través del desplegament de vehicles de resposta especial fins que se sàpiga més" de les explosions de Boston, ha assenyalat el comissionat adjunt de la policia novaiorquesa, Paul Browne, en un comunicat.

stats