Estats Units
Internacional 05/08/2012

Set morts als Estats Units en un tiroteig dins d'un temple sikh

Entre les víctimes hi ha l'agressor, que ha disparat indiscriminadament contra els fidels que s'aplegaven en un centre de culte a Milwaukee, a l'estat de Wisconsin

Ara
1 min
Set morts en un tiroteig en un temple sikh als Estats Units

BarcelonaUn tiroteig en un temple sikh a l'estat nord-americà de Wisconsin aquest diumenge ha fet set morts, segons les autoritats, entre els quals hi ha l'agressor, a qui la policia hauria disparat quan s'ha encara a l'agent que li ha donat l'alto.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'home ha començat a disparar als fidels que es congregaven per una pregària dominical i ha mort quatre persones dins del temple i dues més a l'exterior.

La policia creu que l'home ha actuat sol, tot i que alguns testimonis del tiroteig havien assegurat que hi havia més d'un agressor i aquest és un extrem que encara s'està investigant.

El policia al qual l'agressor ha disparat ha estat traslladat a l'hospital, però no es tem per la seva vida.

Commoció a la comunitat sikh

L'agressor va causar el caos en un moment de molta activitat al temple, just abans d'un ofici.

La comunitat sikh es va aplegar després de l'acció davant del recinte per seguir les tasques de les forces de seguretat i saber si algun dels seus familiars o coneguts estava entre les víctimes.

"És molt trist, som una religió tan pacífica, és inexplicable", va assegurar un fidel davant del temple després del tiroteig.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va condemnar l'acció i va voler recordar "la rica aportació que ha fet la comunitat sikh" als EUA.

També l'ambaixador als Estats Units de l'Índia -el país originari de la religió sikh- va fer una crida a mantenir la calma tot i la matança.

stats