Internacional 30/03/2013

Washington respon a les amenaces del règim de Corea del Nord amb advertències

L'exèrcit nord-americà continuarà els exercicis militars a la frontera amb el Nord

Agències
1 min

Washington / SeülEls Estats Units es prenen seriosament l'amenaça nord-coreana, tot i molts analistes apuntar que es tracta d'un demostració de força del jove Kim Jong-un, que busca així consolidar els seu lideratge encara tendre dins de la cúpula militar de Pyongyang.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Washington ja va advertir divendres a Pyongyang que abandonés la seva retòrica bel·licista, ja que no es podien qualificar de desafiament els exercicis conjunts de forces sud-coreanes i nord-americanes a la frontera amb el Nord. Tot i això, els Estats Units han ensenyat múscul darrerament, desplegant avions furtius B2 a prop de territori del règim per demostrar així les seves capacitats militars, enmig de l'escalada de tensió.

"Les accions molt provocadores i el to bel·ligerant han augmentat el perill", va dir dijous el secretari de Defensa, Chuck Hagel, que també va defensar la decisió a mitjans de mes d'augmentar les defenses antimíssils a Alaska davant de les amenaces del règim.

La Casa Blanca ha reiterat des de l'inici de l'última escala de tensió que la "retòrica bel·licista" només servirà per "aprofundir l'aïllament" del país i que el seu objectiu és resoldre les tensions "de manera pacífica".

stats