Internacional 18/04/2011

Les tempestes als Estats Units causen 47 morts

L'onada de tornados i tempestes ha deixat milers de persones sense llum i les autoritats adverteixen que "el pitjor encara ha de venir"

Redacció
1 min
Un cotxe aixafat per un arbre caigut a Carolina del Nord

BarcelonaLes tempestes i tornados que estan afectant el sud-est dels Estats Units han causat gairebé mig centenar de morts i nombrosos danys, mentre les autoritats han alertat del risc d'inundacions durant les properes setmanes, que ja han deixat milers de persones sense energia elèctrica a sis estats. Dijous es va registrar la primera víctima mortal a Oklahoma. Segons el Servei Nacional de Meteorologia, les tempestes han causat 47 morts en aquests estats del sud.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un dels estats més afectats és Carolina del Nord, amb 62 tornados la matinada passada. Els equips d'emergència estan buscat víctimes i és probable que en les properes hores augmenti el nombre de morts, ja que aquesta ha estat considerada la pitjor tempesta de primavera en dues dècades. L'Administració Nacional d'Oceans i Atmosfera (NOAA, sigles en anglès) ha advertit que "el pitjor ha de venir", ja que s'espera que les tempestes continuïn a la regió centre-nord de l'oest i nord-est, i que hagi inundacions durant les properes setmanes.

stats