ITÀLIA
Internacional 19/05/2012

Una estudiant morta i una altra en estat crític per l'explosió d'una bomba en un institut d'Itàlia

La deflagració ha estat a Bríndisi, al sud-est del país, mentre els adolescents entraven al centre educatiu a les 7.45 del matí. La policia ha obert una investigació per saber les causes de l'atac, perpetrat amb bombes casolanes de gas

Ara
2 min
L'institut de formació professional Morvillo Falcone després de l'atac. EFE

BarcelonaDues bombes han explotat aquest dissabte davant d'un col·legi a la localitat italiana de Bríndisi (al sud-est del país) i hi ha almenys una estudiant ha morta i set més han quedat ferides. La víctima mortal és Melissa Bassi, de 16 anys, segons fonts oficials. Veronica Capodieci, també de 16 anys, es manté en estat estable a la unitat de cures intensives de l'hospital Perrino de Bríndisi després d'haver estat operada d'urgències, segons informa la RAI. L'agència Efe havia informat anteriorment que Capodieci havia mort, segons fonts mèdiques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La doble explosió ha estat aquest matí a les 7.45, quan els alumnes es disposaven a entrar a l'institut de formació professional Morvillo Falcone, on els dissabtes al matí també hi ha classe. Segons ha informat Protecció Civil, les bombes eren amagades dins de tres motxilles davant del centre educatiu. Els artefactes, de fabricació casolana, estaven units a tres bombones de gas dins de les motxilles i amagades en un contenidor davant del col·legi.

Els veïns del lloc dels fets han destacat a Efe que l'explosió ha estat molt forta i ha trencat tots els vidres del col·legi i els de tots els edificis que envolten el centre educatiu en un radi de 200 metres. S'ha acordonat la zona que envolta l'institut.

Al costat del tribunal de justícia

El president de la regió de la Pulla, Nichi Vendola, ha arribat al lloc dels fets de seguida, en una zona cèntrica d'aquesta ciutat portuària pròxima al tribunal de justícia. Centenars d'estudiants estan en estat de xoc després de l'atemptat.

L'institut porta el nom de Francesca Morvillo, que va ser assassinada amb el seu marit, el jutge antimàfia Giovanni Falcone, i tres guardaespatlles més en un atemptat el 23 de maig del 1992.

Evacuades totes les escoles de Bríndisi

La policia no descarta encara cap hipòtesi. Podria ser tant obra d'una organització criminal com també d'un desequilibrat. Davant la previsió de possibles nous atemptats, les autoritats han decidit evacuar la resta de col·legis de la zona.

stats