Internacional 28/02/2013

Berlusconi, investigat a Nàpols per haver subornat un senador

Un nou cas de corrupció i finançament il·legal persegueix l'ex primer ministre italià, Silvio Berlusconi, reforçat ara pels resultats de les eleccions generals

Efe
1 min

RomaUn nou cas de corrupció i finançament esquitxa l'ex primer ministre italià i actual líder de la coalició de centredreta italiana, Silvio Berlusconi. La Fiscalia de Nàpols ha informat aquest dijous que investiga el Cavaliere per un presumpte pagament de 3 milions d'euros al senador Sergio De Gregorio. Aquest polític, recentment, va decidir passar-se al partit conservador de Berlusconi, el Poble de la Llibertat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, els fiscals, Vincenzo Piscitelli i Henry John Woodcock, que l'any passat ja van investigar De Gregorio en aquest cas –on també s'estudia Walter Lavitola, exdirector del diari 'Avanti'–, participen en aquesta investigació els fiscals antimàfia Francesco Curcio, Alessandro Milita i Fabrizio Vanorio.

Registre de propietats del Cavaliere

En virtut d'aquesta investigació, els fiscals han disposat a més a més la confiscació d'una caixa forta de Berlusconi. La Fiscalia de Nàpols també ha demanat al Parlament permís per aconseguir les llistes de trucades telefòniques realitzades tant per Berlusconi com per De Gregorio i ha enviat a l'ex primer ministre una notificació perquè presti declaració en el cas.

El PdL respon atacant

Després de conèixer la notícia, el secretari polític del PdL i exministre de Justícia, Angelino Alfano, ha divulgat un comunicat en què denuncia una nova "agressió" per part de la magistratura cap a Berlusconi just després dels resultats convulsos de les eleccions generals. Alfano ha anunciat una "gran manifestació" en defensa de la sobirania del seu partit i de la democràcia del país.

"Tot això passa mentre el país viu una delicada fase de transició institucional en què el president Berlusconi serà cridat a exercir una gran influència com a líder del PdL", ha afirmat Alfano en un comunicat.

stats