Internacional 08/11/2011

Berlusconi perd la majoria a la Cambra de Diputats

El primer ministre italià aconsegueix aprovar els comptes de l'estat però la futura estabilitat del seu executiu perilla. El Cavaliere es reuneix amb el president del país per "discutir" l'escenari futur

Agències
1 min
El Cavaliere durant les votacions a la Cambra de Diputats. AFP

RomaL'executiu de Silvio Berlusconi ha perdut la majoria a la Cambra de Diputats cosa que debilita encara més el fràgil govern italià que està contra les cordes per la pressió dels mercats i les peticions de dimissió del Cavaliere que arriben de dins mateix de les seves files. Per 308 vots a favor, cap en contra i 1 abstenció, l'executiu de Bersluconi ha aconseguit aprovar els comptes de l'any passat gràcies al fet que tota l'oposició, que estava present al ple de la cambra baixa, ha decidit no participar en el vot en un "acte de responsabilitiat" cap a l'estabilitat del país, segons han dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El govern ja no té majoria en aquesta assemblea", ha denunciat immediatament el líder del Partit Democràtic, Pierluigi Bersani, la principal formació opositora.

La pèrdua de la majoria a la Cambra de Diputats representa un cop molt dur pel govern de Berlusconi que podria no superar futures votacions. El primer ministre es reunirà aquest dimarts amb el president del país, Georgio Napolitano, per “intercanviar idees” sobre els pròxims passos a seguir després del vot parlamentari, segons han dit a Reuters fonts pròximes al primer ministre. Tot i suportar cada cop més peticions de dimissió, el Cavalieri va dir ahir després de la votació que alguns diputats l'havien traïcionat. “No em rendeixo, vull seguir endavant”, va afirmar el primer ministre.

stats