MÓN
Internacional 09/08/2011

16.000 policies patrullaran els carrers de Londres aquesta nit per evitar més aldarulls

El primer ministre britànic, David Cameron, assegura que farà "tot el que calgui" per restaurar l'ordre a Londres després dels aldarulls dels tres últims dies

Agències
1 min

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha dit que aquesta nit es desplegaran 16.000 agents als carrers de Londres per aturar uns disturbis que ha qualificat de "delinqüència pura i simple" i que ha de ser "enfrontada i derrotada". El cap del govern britànic ha assegurat que es farà "tot el que calgui" per restaurar l'ordre a Londres i a altres ciutats del Regne Unit, on s'ha estès una onada de violència urbana. Cameron va interrompre ahir les seves vacances d'estiu i ha reunit el seu gabinet de crisi per fer front a una onada de violència que ha deixat més de 450 detinguts en els últims tres dies per incendis, saquejos i destrosses a la propietat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cameron també ha indicat que seran necessàries "accions més robustes" dels agents, en una indicació que Scotland Yard podria utilitzar mètodes més durs per frenar els disturbis. "Sentireu tota la força de la llei, i si sou prou grans per cometre aquests crims, sou prou grans per fer front a les penes", ha assegurat Cameron en un contundent missatge dirigit als joves que han protagonitzat els disturbis dels darrers dies. Segons les dades de la Metropolitan Police, bona part dels detinguts no tenen més de 21 anys. Les imatges de televisió mostren molts adolescents, alguns de poc més de 15 anys, participant en els disturbis. "No només esteu destrossant la vida dels altres i les vostres pròpies comunitats, també esteu destrossant les vostres pròpies vides", ha lamentat el primer ministre.

El primer ministre ha confirmat que dijous se celebrarà un ple extraordinari al parlament de Westminster, que està en recés per les vacances, per debatre els disturbis i aconseguir una "condemna conjunta d'aquests crims".

stats