Internacional 20/11/2012

Jean-François Copé, proclamat nou president de la conservadora UMP

Després d'hores d'indeterminació i acusacions d'irregularitats, el duel entre els aspirants a succeir Sarkozy ha tingut un vencedor

Efe
1 min
Jean-François Copé, al centre, fa una roda de premsa després de ser designat president de l'UMP / YON VALAT / EFE

ParísL'actual secretari general de la Unió per un Moviment Popular (UMP), Jean-François Copé, ha estat proclamat aquest dilluns guanyador de les eleccions internes a la presidència del principal partit de la dreta gala, davant l'exprimer ministre François Fillon, a qui ha superat per 98 vots. El president de la Comissió d'Organització i de control de les operacions electorals (Cocoe), Patrice Gélard, ha indicat el resultat, un dia després dels comicis, en què van votar uns 175.000 militants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al final de la votació d'aquest diumenge, els dos candidats es van proclamar guanyadors del sufragi i van denunciar diverses irregularitats, cosa que ha dut a nombroses verificacions per part de la Cocoe. Gélard, senador del partit, ha afirmat que malgrat totes les reclamacions han decidit no anul·lar el vot de cap de les federacions, encara que ha reconegut que s'han produït "alguns errors" i ha demanat millores en el procés per al futur.

Només conèixer la proclamació, Copé ha enviat un missatge d'unitat a tots els integrants del partit per "reconstruir la família" i "plantar cara a la política nefasta" del president del país, el socialista François Hollande. "Proposo a Fillon ia tots els que no m'han donat suport que se m'uneixin. Els meus braços estan oberts, des de demà hem de començar a treballar, és el que s'espera del primer partit de l'oposició", ha dit.

Copé ha reconegut "tensions personals" en les últimes hores, però ha animat tothom a superar-les per fer oposició a l'esquerra. "El que ens uneix és infinitament superior del que ens separa. Els nostres adversaris estan a l'esquerra", ha assegurat.

stats