Internacional 22/04/2013

França es disposa aquest dimarts a adoptar la llei del matrimoni homosexual en un clima de gran tensió

Un grup ha enviat un sobre amb pólvora al president de l'Assemblea Nacional i amb amenaces de "patiment físic" als diputats socialistes si no accepten el seu "ultimàtum"

Efe
1 min

ParísEls diputats francesos es disposen a aprovar aquest dimarts la llei de matrimoni homosexual, un projecte que ha provocat gran tensió al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mostra d'això és la carta d'amenaça que ha rebut aquest dilluns el president de l'Assemblea Nacional, Claude Bartolone, firmada per un grup anomenat Interacció de Forces Armades (IFO), que augura "patiment físic" als diputats socialistes si no accepten el seu "ultimàtum" de retirar la llei abans de la votació.

En el sobre que contenia la missiva s'ha descobert pols fosca, que, després de ser analitzada, ha resultat ser pólvora de munició, que concorda amb l'amenaça de la carta: "Els nostres mètodes són més radicals i expeditius que les manifestacions. Heu volgut la guerra i la tindreu".

Per la seva banda, el col·lectiu Manif pour Tous, cap visible dels detractors del matrimoni entre persones del mateix sexe, assegura que no relaxarà la pressió de les manifestacions, que continuaran una vegada la llei entri en vigor.

La seva petició inclou convocar un referèndum sobre l'assumpte, una alternativa ben acollida pels diputats conservadors, que asseguren que anul·laran la llei si arriben al poder i consultaran el poble.

No obstant això, Manif pour Tous s'ha desmarcat dels grups d'extrema dreta o ultracatòlics que els últimes dies han protagonitzat enfrontaments violents amb la policia en les concentracions de protesta.

Els socialistes consideren que l'ambient creat per les manifestacions contra el matrimoni homosexual ha afavorit l'increment d'actes homòfobs.

Mentrestant, la llei, impulsada per François Hollande, superarà aquest dimarts mig any de tràmits parlamentaris i, una vegada el text sigui ratificat pel president, França es convertirà en el catorzè país del món que autoritza a casar-se dues persones del mateix sexe.

stats