ITÀLIA
Internacional 14/01/2011

La fiscalia de Milà investiga Berlusconi pel cas Ruby

El diari 'Corriere della Sera' assegura que s'han fet registres pel cas en què el primer minsitre italià va intervenir per treure de la presó una jove prostituta menor d'edat

Agències
2 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } La fiscalia de Milà ha investigat el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en relació amb el cas de la jove prostituta marroquina Ruby R., que quan era menor d'edat va ser en una de les festes privades de Berlusconi. Així ho publica la web del diari italià Corriere della SeraCorriere della Sera, que assegura que la policia ha fet aquest matí registres a Milà a les oficines de la consellera regional Nicole Minetti, investigada per afavorir la prostitució en aquest mateix cas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La investigació se centra en si Berlusconi va intervenir el maig de l'any passat perquè Ruby R. sortís de la presó. La jove marroquina tenia llavors disset anys i presumptament coneixia Berlusconi perquè l'havia convidada a un parell de sopars a la seva residència d'Arcore, als afores de Milà. El primer ministre italià també afronta una imputació per prostitució de menors.

La revelació del Corriere della Sera arriba l'endemà que el Tribunal Constitucional d'Itàlia hagi dictat una sentència que anul·la parcialment l'anomenada llei del legítim impediment, que ha permès a Berlusconi no presentar-se a les vistes de dos processos judicials. En aquest sentit, el primer ministre italià ha assegurat aquest matí en una intervenció telefònica al programa de televisió Mattino Cinque (que emet un dels canals del seu grup mediàtic Mediaset) que la resolució de l'alt tribunal no afecta l'estructura de la norma. Berlusconi ha aprofitat també per atacar els jutges i ha assegurat que els processos contra ell són “inventats”. Segons el Cavaliere, hi ha una “persecució política per part dels magistrats d'esquerra”.

stats