Itàlia
Internacional 30/05/2011

Milà i Nàpols giren l'esquena a Berlusconi

L'esquerra guanya per primera vegada en 18 anys l'alcaldia de Milà. Els socialdemòcrates també governaran a Nàpols

Redacció
1 min
Celebracions a Milà després de la victòria de les esquerres

BarcelonaEl partit del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha patit una desfeta electoral històrica a l'alcaldia de Milà. Com ja aventuraven les enquestes, el líder socialdemòcrata Giuliano Pisapia ha aconseguit el 55,10% dels vots. Una marea taronja –el color que representa el Partit Demòcrata (PD) de Pisapia– ha inundat de seguida la plaça del Duomo per celebrar els resultats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La dreta tampoc ha aconseguit l'alcaldia de Nàpols. Un exfiscal anticorrupció, Luigi de Magistris, del partit de centreesquerres Itàlia dels Valors (IDV) s'ha imposat amb un 65,37% enfront el 34,62% obtingut pel candidat de centredreta (PDL) Gianni Lettieri.

El Poble de la Llibertat (PDL), el parit de Berlusconi, és el gran derrotat d'aquests comicis. De fet, Il Cavaliere, va voler fer campanya personalment durant la campanya electoral de Letizia Moratti, la candidata del PDL a Milà després que la Fiscalia d'aquesta ciutat l'hagi imputat per corrupció i abús de menors. De fet, demà es reprèn el debat sobre la competència del tribunal pel cas Ruby. Tant l'imputat, Silvio Berlusconi, com la testimoni clau, la ballarina Ruby, ja han avançat que no assistiran a la vista.

stats