MÓN
Internacional 12/08/2011

Mor a l'hospital la quarta víctima dels disturbis del Regne Unit

Els carrers de Londres i de les principals ciutats britàniques viuen una segona nit sense aldarulls, gràcies a la forta presència policial que es desplega a les nits

Redacció
1 min
La policia blinda els carrers de Londres amb el dispositiu especial anunciat per Cameron / EFE

LondresEls aldarulls que han sacsejat el Regne Unit en els últims dies s'han cobrat una nova víctima, la quarta causada pels disturbis, segons informa el diari britànic The Guardian. Un home de 68 anys que havia quedat ferit de gravetat dilluns ha mort aquesta nit com a conseqüència del brutal atac que va rebre al barri londinenc d'Ealing mentre intentava apagar un incendi. Als carrers de la capital i de les principals ciutats britàniques, la situació ha estat tranquil·la i s'ha viscut la segona nit consecutiva de calma, sense que s'hagin produït enfrontaments de gravetat amb la policia, que manté el dispositiu especial amb una forta presència d'agents als carrers. Segons Scotland Yard, ja s'han detingut més de 1.000 persones a tot el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mort de Richard Mannington Bowes, la quarta víctima dels aldarulls, ha sigut descrita per l'inspector en cap de la Metropolitan Police de Londres, John McFarlane, com “assassinat absurd d'un home innocent”. McFarlane ha demanat la col·laboració veïnal per facilitar un testimoni que permeti a la policia trobar els responsables de l'atac. L'alcalde de Londres, Boris Johnson, també s'ha referit al cas i ha volgut donar el seu condol a la família de Bowes. “Hi ha molts dolents en aquesta història, però també molts herois i vull rendir un tribut particular al senyor Bowes, que ha pagat un preu terrible”, ha dit l'alcalde. L'alcalde ha explicat que la víctima va encarar-se als joves que intentaven calar foc a un recinte industrial proper al centre comercial Arcadia, que estava sent saquejat.

stats