REGNE UNIT
Internacional 17/07/2011

La policia britànica deté Rebekah Brooks, exdirectora de News International

Està acusada de corrupció i escoltes telefòniques il·legals, confirma Sky News, cadena de l'imperi comunicatiu de Rupert Murdoch

Redacció
1 min
El magnat Rupert Murdoch i Rebekah Brooks / Reuters

BarcelonaLa policia britànica ha detingut Rebekah Brooks, de 43 anys, exdirectora de News Internacional i del setmanari News of the World (NoW) pel cas de les escoltes telefòniques il·legals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons confirma la cadena britànica Sky News, propietat de l'imperi comunicatiu de Ruper Murdoch, s'acusa a Brooks de conspiració per interceptar comunicacions. La policia ha detingut a l'exnúmero dos de Murdoch al Regne Unit després de prestar declaració al migdia a una comissaria de Londres, on estava citada.

El diari The Guardian explica que una citació en diumenge és poc habitual al Regne Unit. Ja estava previst que declarés davant del Parlament el dimarts.

La periodista va dimitir divendres del seu càrrec directiu a News International pressionada per l'escàndol. Murdoch l'havia protegida durant gairebé dues setmanes, sacrificant abans el setmanari de més tirada al Regne Unit, el NoW, i una gran compra per la totalitat de les accions del conglomerat de cadenes BSkyB.

Segons una piulada de l'excap de política del NoW, David Wooding, "els directius de News International no tenien ni idea que Rebekah podria ser detinguda quan va plegar divendres".

Una nova investigació

A part de l'operació actual, la policia ha obert una nova investigació sobre les acusacions de pagaments indeguts a agents a canvi d'informació. Brooks és la desena persona detinguda pel cas de les escoltes des que es va obrir una nova investigació el 2006.

stats