MÓN
Internacional 09/08/2011

Un mort per ferida de bala, 650 detinguts i 16.000 policies mobilitzats en les revoltes d'Anglaterra

Els aldarulls s'escampen de Londres cap Birmingham, Liverpool i altres ciutats. Es confirma que han trobat un jove mort. La policia es reforça i aquesta nit hi haurà 16.000 agents als carrers de Londres. S'han arrestat 650 persones

Agències
2 min
Diversos edificis han cremat arreu de la capital britànica / EFE

LondresLa policia ja ha detingut

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, els cos policial ha informat aquest matí de la mort d'un noi de 26 anys, trobat amb una ferida de bala a dins d'un cotxe dilluns al vespre al barri londinenc de Croydon, que també va patir incidents. És el primer mort des que van començar els actes de violència, que van esclatar aquest cap de setmana a la capital britànica, quan la policia va disparar i matar un taxista dissabte.

Els joves de Londres continuen en peu de guerra i han protagonitzat la tercera nit consecutiva d'aldarulls, amb edificis cremats, saquejos de comerços i enfrontaments amb la policia, arreu de la ciutat. Tot i la presència de 1.700 policies de reforç, que han arribat a la capital provinents d'altres ciutats del país, aquesta nit els greus incidents s'han repetit als barris de l'àrea metropolitana de la capital britànica, com Lewisham, Peckam, Hackney i Croydon. La violència, però, no baixa, sinó que s'ha escampat a altres ciutats industrials com Birmingham i Liverpool, on la policia ha hagut d'enfrontar-se als primers disturbis. A més, Scotland Yard ha confirmat que aquesta nit han quedat ferits 44 policies –80 durant les tres nits– i 14 ciutadans.

La policia de Birmingham ha confirmat que “diverses propietats i comerços” havien rebut atacs i robatoris. Hi ha hagut destrosses de botigues i incendis d'habitatges i vehicles. A més, alguns grups de joves han mantingut enfrontaments amb agents de la policia i han calat foc a una comissaria on no hi havia ningú. A Liverpool, les forces de seguretat també han hagut de fer front a la crema de cotxes als carrers i altres actes vandàlics que qualifiquen com a “explosions aïllades de desordre”.

A causa dels greus aldarulls, el primer ministre britànic, David Cameron, ha suspès les vacances a Itàlia per tornar d'urgència a Londres, on es reunirà amb els serveis d'emergència, el cap de Scotland Yard i la ministra d'Interior. Precisament la titular d'Interior, Theresa May, ha qualificat els aldarulls de "pura delinqüència".

stats