FRANÇA
Internacional 21/03/2012

L'assassí de Tolosa no es penedeix de res

Mohamed Merah se sent orgullós d'haver fet "agenollar tot França". El presumpte autor de la matança tenia intenció de matar aquest dimecres al matí un soldat i després dos policies més que ja havia localitzat, segons ha informat la fiscalia

Efe
1 min
Funeral pels tres soldats assassinats la setmana passada. CAROLINE BLUMBERG / EFE

ParísMohamed Merah, sospitós d'haver assassinat set persones els últims dies al sud de França, planejava tornar a matar aquest dimecres, segons ha aclarit en roda de premsa el fiscal en cap de París que porta la investigació, François Molins. Les declaracions del fiscal confirmen les informacions del president francès, Nicolas Sarkozy, que ha afirmat que s'ha frenat un nou atac a Tolosa amb el setge del presumpte criminal. Merah també planejava assassinar dos policies que ja tenia localitzats a Tolosa, segons ha afegit Molins.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Orgullós de la matança

"No es penedeix de res, excepte de no haver tingut més temps per matar més gent, i es vanta d'haver fet agenollar França", ha explicat Molins, part de la unitat antiterrorista que lidera la investigació. També "ha explicat que no és un suïcida, que no té l'ànima d'un màrtir i que prefereix matar però preservar la seva vida", ha afegit la fiscalia.

Molins ha afegit que aquesta tarda s'ha trobat la moto amb què el sospitós hauria comès les matances a l'escola jueva de Tolosa i dels tres militars dijous. També s'hauria trobat una bossa amb la microcàmera amb què es van gravar els assassinats. De moment, París no té constància que els vídeos hagin sortit a la llum.

stats