ITÀLIA
Internacional 20/05/2012

La policia descarta la pista mafiosa i situa un llop solitari com a autor de l'atemptat a Bríndisi

La Fiscalia considera "altament improbable" que orquestrés l'atac el crim organitzat i apunta un home adult "enfadat amb el món"

Efe
2 min
Manifestació en contra de la màfia aquest diumenge a Bríndisi. EFE

BríndisiEl perfil de l'autor de l'atemptat de dissabte contra un institut femení de Bríndisi que va provocar la mort d'una jove de 16 anys i ferides de diversa gravetat a sis més, seria el d'un home adult "enfadat amb el món", segona ha dit aquest diumenge en una roda de premsa el fiscal de la localitat. Marco Dinapoli. Els investigadors estan tractant de localitzar a l'autor de l'atemptat a través de l'anàlisi de les imatges registrades per una càmera situada en un centre comercial pòxim a l'institut Francesca Laura Morvillo Falcone.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les imatges "acrediten la hipòtesi que l'artefacte explosiu va ser activat amb un comandament a distància", ha indicat Dinapoli, que ha subratllat que pot tractar-se "d'un gest aïllat, amb voluntat d'organitzar una massacre". Després de considerar com "altament improbable " la pista mafiosa, el fiscal de Bríndisi ha declarat que aquest atac podria haver estat perpetrat per "una persona en guerra contra el món o també enemic de tots i que aprofita l'ocasió per fer explotar la seva ràbia".

Present en el lloc dels fets

Dinapoli ha relatat que l'individu va accionar el comandament a distància en el moment que les joves havien baixat de l'autobús procedent de la localitat de Mesagne, i que estava situat en un lloc des d'on podia localitzar el contenidor (on es va camuflar la bomba) i l'escena successiva a l'atemptat, sense perill de resultat ferit per l'explosió. Ha afegit que el responsable de l'atemptat és un expert en electrònica perquè l'artefacte, sense ser particularment complex, "tampoc podria ser muntat per qualsevol".

Un exoficial d'aeronàutica, el principal sospitós

Un exoficial d'aeronàutica els pares del qual posseeixen un magatzem de bombones de butà, continua sent interrogant com el principal sospitós. La investigació no descarta els motius ideològics com a mòbil de l'atemptat, comès per "algú que volia obtenir notorietat", ha assegurat Dinapoli. "Qui ha perpetrat l'atemptat, coneixia el territori i també els moviments de les noies", ha assegurat.

stats